Utredningen

Jag har stora nyheter. I torsdags så åkte jag och maken till Karlstad för att påbörja vår utredning angående vårt problem med att bli gravida. Vi pratade med en jättebra läkare som verkligen tog hand om oss och sen i slutet av mötet så ville hon göra en gynekologisk undersökning på mig för att se så äggstockarna och allt sånt såg bra ut. Och när jag låg där i stolen så började vi prata om att jag och J hade pratat om att ta ett test innan vi kom in för det var väldigt längesen vi tagit ett men det är ju inte så konstigt eftersom vi hela tiden fått negativt så vi fortsatte med våra liv och försökte se framåt. Längtade efter brevet om att utredningen skulle börja. 

 

Läkaren sa att hon skulle kolla med ultrajud ifall hon såg nåt och jag tänkte inte nåt mer på det. Då frågade hon om jag hade haft symtom och de enda jag visste om som var annorlunda var att jag hade ömma bröstvårtor. Men tänkte inte mer på det. Då säger läkaren: "Ja för det finns ett litet foster där!". Jag bara "Va?! På riktigt??". Hon vinklade skärmen så jag kunde se och jag såg en liten klump och sen vinklade hon lite till och man såg hjärtat slå. Jag kunde knappt tro det och tårarna bara kom. All denna stress och förhoppningar i nästan 1,5 år. Allt bara släppte. Jag är nu i vecka 9! Imorgon går jag in i vecka 10. Det är otroligt! Så fort redan och på fredag ska jag på mitt första möte hos barnmorskan och det känns så otroligt att äntligen få komma igång med det. Jag har längtat efter en bebis så länge så det känns så otroligt att äntligen vara här. Nu hoppas jag bara att allt kommer gå bra ända till v.12 då många av de stora riskerna försvinner för bl.a. missfall. Men det är inte långt borta och det känns så otroligt underbart att veta att jag kommer få en bebis detta året! Innan jag fyller 27 år dessutom! ;) 

 

Men jag kommer nog slänga upp en bild när magen börjar synas. Eftersom jag redan är stor så kommer det nog inte se ut som en gravidmage än på några månader men när den väl gör det så kommer jag visa er. Jag håller på och bantar med min man och det går åt rätt håll så det är jätteskönt att bli av med lite kilon.

(random google bild)
 

Hörs en annan dag!


RSS 2.0