Besök hos barnmorskan

'
Ja idag var det dags! Min ordinarie barnmorska var äntligen tillbaka efter semestern så Jimmy fick träffa henne och vi fick gå igenom lite mer :) Vi kollade blodtrycket, som låg lite högt. Sen mätte vi mitt symfus fundus mått som nu låg på 32 cm, så det har växt två centimeter på två veckor. Jag låg precis på linjen. Bebis hjärta lät starkt och fint och hon kände efter lite mer hur han låg för jag berättade att jag känt mer tryck på blåsan och bäckenet och att det kändes som att han låg med huvudet neråt och mycket riktigt så låg han som jag trodde.Tror inte att han har fixerat sig än men det är ett gott tecken att han ligger med huvudet neråt oftare :) Dessutom så fick jag låna med några filmer hem om avslappning, amning och förlossning som det blir att titta på ikväll när älsklingen ska ut och köra motorcykel :) Det känns underbart att det inte är så långt kvar nu! Vi längtar så efter att få kramas och gosa med den lille! :) På lördag så går jag in i vecka 35! ♡

Vecka 34 (33+4)


Magen växer.
Rörelserna blir större och tydligare.
Det är jobbigare att sova på natten.
Nu vill jag bara träffa vårt lilla mirakel.
Men först så får jag nog träffa barnmorskan som jag har tid med imorgon :)

Vecka 34



Tycker att man nu ser mer skillnad på magen. Ska bli spännande att se vad BM säger på torsdag :)

Vecka 34 (33+1)

En vecka har gått. Jag har känt mycket aktivitet i magen och mycket som tyder på att han har eller att han åtminstone har börjat vända sig i magen. Det känns som att hans rumpa pekar ut precis över naveln :) Har en tid hos BM på torsdag så då ska jag fråga om jag har rätt ;)
Nu känns det som att veckorna springer iväg och jag blir bara lyckligare och lyckligare. Jag är inte det minsta orolig utan bara spänd över att få träffa honom!

Nu i veckan så har jag slipat på spjälsängen som bebisen ska ha och nu så ska den bara tvättas och målas svart :) Ser fram emot att få bädda den med söta sängkläder och att få packa BB-väskan. Det får jag också göra snart! :D Bara roligheter ;)
Ikväll kommer en magbild!

Vecka 33 (32+2)




Förresten!!

Hade fått svar på glukostestet jag gjorde sist jag var hos barnmorskan för att se om det fanns risk för graviditetsdiabetes och det såg bra ut! :) Jag trodde faktiskt att det kanske skulle vara lite höga värden men min kropp hade lyckats göra sig av med det mesta av sockret! :) Så det är jag glad för! :) Nu är vi nyvakna efter vår "lilla" powernap och ska ta vara på resten av dagen!

Besök hos barnmorskan

Idag fick vi en bättre barnmorska som var jättetrevlig så det kändes bättre. Fast denna natt har inte varit nådig. Jimmy kunde inte somna och gav upp vid fyra varpå jag vaknade och kunde inte somma om :/ så vi är galet trötta! Men bebisens hjärta slog så fint och som jag trodde så låg han med ryggen på högersidan. Mitt syfus fundus mått låg på 30 cm idag så precis på gränsen alltså, så hoppas på mer när jag ska tillbaka om två veckor.
Så nu när vi fått i oss lite frukost så ska vi försöka sova en stund.
Natti!

Vecka 32 (31+2)



Sitter ute och tittar på när mannen städar ur båten som vi förhoppningsvis ska ut med imorgon. Nu är magen så stor att jag inte kan se mina fötter och det märks att han gillar att ligga på högersidan inne i magen :)

Idag har vi varit runt i Säffle och Åmål och kollat på bilar till vår växande familj. Vi är ju på jakt efter en 7-sitsig eftersom vi snart är 6 familjemedlemmar och då kan det ju vara skönt om man slipper ta två bilar om man ska någonstans allihop. Men vi har lite tid på oss så det löser sig.

Imorgon är det tid hos barnmorskan igen. En ny denna gång för min ordinarie har fortfarande semester men träffar nog henne nästa gång :) Sist jag var där var för fyra veckor sen, 24 juni, och då var mitt sf-mått 28 cm så ska bli spännande att se vart det ligger nu för jag tycker att magen har vuxit en hel del :) dessutom så ska mannen med för första gången så det ska bli mysigt. Ska även väga mig då vår våg här hemma är trasig. Hoppas jag inte gått upp för mycket :P
Uppdaterar er imorgon!

Vecka 31 vs. 32





Vecka 31 (30 + 5)

Det blir bara jobbigare och jobbigare atr sova på nätterna. Det gör så sjukt ont att vända sig men jag kan inte ligga kvar på samma sida för då gör det ont i höften på den sidan. Dilemma! Så jag försöker bita ihop och hålla ihop benen/höfterna när jag vänder mig och försöker att inte göra så mycket ljud för mig så jag väcker mannen breve. Men det blir väl inte lättare ju längre in i graviditeten man kommer heller antar jag. Jag får stå ut! Snart är det bara 8 veckor kvar!

Trött

På senaste tiden så har jag märkt av att jag har svårt att sova hela natten igenom. Jag vaknar varje gång jag ska vända mig i sängen för det gör så ont i bäckenet och det smäller, knakar och gör ont. Men när jag väl vänt mig i sängen så somnar jag om men då sover jag länge också. Känns som att jag är trött hela tiden och sover massor. Men jag antar att det blir så ju längre man kommer i graviditeten. 
 
Imorgon går jag in i vecka 31! :D Älskar att veckorna bara rusar iväg! :D 

Vecka 30 (29+5)

I måndags så var min sista dag på jobbet så det innebär att jag nu är ledig till nästa år :)
I tisdags så följde jag med mor och bror upp till Skillingmark, till min nyligen bortgågne morfars hus där syrran har dumpat en massa babygrejer efter sina barn. Så jag kunde bara välja och vraka bäst jag ville bland kläder, leksaker, sängkläder m.m. Dessutom så stod hennes gamla barnvagn där med som jag tog med hem. Det blev ett stort lass man fick med sig hem så nu gäller det att börja inreda för att det faktiskt ska flytta in en liten gosse här om inte alltför lång tid. 
 
Så jag får nog börja gå igenom alla saker och framför allt kläderna för att se vad man ska ha och kanske skänka bort. Det var en stor sopsäck full så jag kollade aldrig igenom den på plats. Men det känns mysigt. Att börja förbereda på riktigt. Vi har ju min gamla spjälsäng som ska målas svart med så det är ännu ett projekt som måste göras innan den lille dyker upp. Men jag är inte stressad över huvudtaget. Vi längtar som en tok efter vårt lilla mirakel men han får gärna vänta några veckor till innan han dyker upp så vi hinner förbereda oss mer och göra det mysigt för dig. 
 
Om två dagar så går jag in i vecka 31 :) Då kommer det en ny magbild!

RSS 2.0