Ultraljudet

 
Ja imorse så var det dags. Lite efter kl. 10 så kom läkaren och hämtade mig. Hon hade en barnmorska med sig som hon skulle visa vad man kollade efter och hur man brukade göra. Hon tittade så den hade alla kroppsdelar, tittade på hjärnan och hjärtat. Mätte huvudet till ca 4 cm och lårbenet till ca 2,3 cm långt. Snacka om liten!! :D Dens hjärta var inte större än en lillfingernagel. Vårt lilla knytte. Eftersom bebisen först låg med ryggen upp och ansiktet ner så frågade hon om vi hade bråttom. Nej sa jag för jag ville ju veta så allt såg bra ut. Så då fick jag gå runt lite i väntrummet och försöka få bebisen att vända på sig medan hon tog en annan tjej emellan. Sen fick vi komma in igen och ligga lite på sidorna men bebisen hade vänt sig! Så nu fick vi en bättre bild. Läkaren var jätte trevlig och hjälpsam. Ville verkligen att vi skulle få en bra bild, kanske för att jag berättade att vår förra var en typisk ryggbild. 
 
Hon såg även att bebisen hade vätska i ena njuren som de vill hålla lite mera koll på så jag får en ny tid för ultraljud i vecka 34. Men oftast så försvinner såna här saker av sigsjälv men det är ju bra att hålla koll. 
Dessutom efter mycket bök så fick vi reda på att vi ska ha en liten pojke till :) Så nu börjar den eviga kampen att komma på ett namn. Vi har namn som vi båda gillar men inget gemensamt. Men vi har till oktober på oss att hitta något passande som passar bra ihop med Azrael. 
Dessutom så blir vår lilla älskling hela 8 månader idag. Tänk vad tiden flyger iväg och snart så ska han bli storebror. Innan året är slut så är jag tvåbarnsmamma och det kommer bli ett underbart äventyr.

Imorgon är det dags!

Imorgon är den stora dagen här som jag väntat på så länge. Då är det dags för ultraljudet!
Det är en så mysig stund och äntligen så ska vi få reda på vem det är som har bosatt sig därinne. Få en liten bild på vårt andra lilla mirakel. Imorgon så kommer jag vara i vecka 19 (18+3). Jag har haft såna annorlunda känningar denna graviditet än vad jag hade med min första graviditet. Första gången så mådde jag underbart medan denna gången så är allt annorlunda. Jag mår fortfarande illa, fått massa finnar, foglossning m.m. Så jag ser inte fram emot allt detta. Men jag vet att jag kommer få mitt slut om jag så ska kämpa för det med allt jag har. 
Hoppas att läkaren håller med när jag ska träffa han igen den 9 juni.
Imorgon kommer bilden på vårt lilla underverk...

Vecka 18 (17+2)


Idag var vi på bvc för att väga och mäta min lilla älskling. Han har ökat ca 1 kg sen 25/3 till 10,8 kg och växt ca 3 cm på längden till 72,5 cm. Dessutom gjordes ett utvecklingstest för hörsel och syn. Vilket han klarade galant såklart. 

Ja som rubriken säger så är jag i vecka 18 nu. Veckorna går så mycket fortare när man har en liten att ta hand om och det tycker jag är skönt för när jag väntade Azrael så kröp veckorna fram. Men nu så är det snart den 26:e maj! Dagen vi har längtat så länge efter. Dagen då vi ska få se vårt lilla mirakel på ultraljudsskärmen för första gången. Se så den lill* mår bra och även vem det är som gömmer sig därinne. Vi ska ta reda på kön, för om det är en pojke till så har vi resten av graviditeten på oss att komma överens om ett namn, vilket är väldigt svårt! Men om det är en liten tös så är namnet redan klart. Detta är även dagen då Azrael blir 8 månader och en vän ska få sin son via planerat kejsarsnitt. Så en väldigt spännande dag!

8 dagar kvar! :D 

Rosa


Idag så rockar min lille grabb rosa från Lager157. Jag tycker att han blev jättefin! Färger ska inte begränsas till kön utan alla barn ska kunna klä sig i det de gillar.

Kalasdag

Idag hade vi kalas för maken. Hans syster med barn samt hans bror med barn kom så det blev nästan direkt skrik och spring på de barnen. Och det gav sig ju inte heller förrän de skulle hem x antal timmar senare. Det blev smörgåstårta som var supergott!! Verkligen nåt som både jag och älsklingen gillar. Jag fick även en påse kläder till Azrael från Jimmys syster som blir perfekt nu när det börjar bli varmare. Var även ett par byxor och ett linne till mig. Tveksamt mode går på men ska prova. Tanken var god. Sen Så fick vi smörgåstårta över så då frågade vi om Pelle och Roine ville komma förbi och de ville de så då fick man träffa dom igen. Riktigt trevliga och nu så fick de träffa Azrael igen och han och Pelle klickade verkligen så det var mysigt att se :-) 

Nu så sitter man i sängen. Maken är på jobbet och Azrael sover. Jag känner mig helt mörbultad och slut. Ont i hela kroppen mest ryggen, illamående och kramp i magen. Så nu ska man försöka sova på detta?? 
Ja jag kan ju hoppas. Natti Natti på er.


Karpaltunnelsyndrom

Fakta:
"Det är vanligt att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Om besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret kan det vara karpaltunnelsyndrom, som är vanligt men sällan allvarligt.

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven kommit i kläm. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerven skadas. Karpaltunnelsyndrom kan innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

Om man är gravid eller har ett arbete med upprepande handrörelser där man använder mycket kraft i handen, ökar risken att man får karpaltunnelsyndrom. Besvären är vanligare hos kvinnor än hos män, och vanligast i medelåldern."

Detta lider jag av i denna graviditet som är helt nytt för mig. Mina händer domnar bort hela tiden och det sticker i dom. Riktigt obehagligt! Jag tycker inte mina händer är så svullna men borde väl kunna ha detta ändå. Tyvärr. Men jag hoppas att det försvinner när denna graviditet är över.


Lite mamma tid


I måndags så hade jag lite egen mamma tid. Jag hade nämligen bokat tid hos frisören för lite uppfräschning av håret. Jag har inte varit hos frissan på flera år så detta såg jag fram emot. Jag fick även fotstöd och massage när hon tvättade mitt hår. Lyx! Men ja på bilden så ser ni hur det blev. Jag klippte bort det slitna, klippte upp det samt klippte mer etapp runt ansiktet. Jag är nöjd och det var skönt att få göra det. 
Alla behöver få bli lite bortskämda ibland! :-) 

RSS 2.0