Magbild vecka 39




2 veckor kvar till bf ♡




Vecka 38 (37+5)

Nej ingen bebis än men vi hoppas och vill att han ska komma ut snart!! Vi längtar så efter honom så att det är galet! Men än så länge så har man bara förvärkar lite då och då och han fortsätter böka runt därinne. Verkar just nu som att han inte kommer ha bråttom ut... Det är två på älsklingens jobb som är inne i en bebisbubbla just nu och vi önskar att vi med fick vara det. Imorgon så är det två veckor kvar till bf och på måndag så är det ju september! Vår bebismånad. Efter alla dessa veckor av väntan och förhoppning så är vi snart i mål, vi är snart där vi vill vara. 
Allt är klart... Jag packade det sista i BB-väskan igår kväll, spjälsängen är klar, babywrapen är helt klar och sitter i babyskyddet.
Nu kan vi verkligen inte göra mer än att vänta... Och det är ju sååååå roligt! :/ 
 
Kanske skulle ta en kaka till och sova lite mer. Det får i alla fall tiden att gå.
 
På tisdag så är det tid hos barnmorskan igen. Mäta, lyssna på hjärtat och se hur man ligger i sf-kurvan. Men jag ska även ta upp att jag tappat känsel på delar av magen. Det känns som när man varit hos tandläkaren och fått bedövning. Områdena sitter runt naveln och det är kanske inte så konstigt eftersom magen har växt så men det skadar väl inte att ta upp det med henne. Det är ju trots allt obehagligt. 
 
Nej nu ska jag gå och göra någonting. Hoppas att bebis tittar ut snart...

Amningslinnen = Bra skit!



De satt skitbra! :D Så lättad! De var bekväma och långa men fyllde sin funktion. Jag har svårt att hitta bh i vanliga fall och hade gett upp hoppet efter att ha varit inne på varje affär som säljer de i Säffle/Karlstad. Hade även kollat på internet men det är ju också svårt :/ Så nu tänkte jag att jag chansar på dessa! Och det lönade sig! :)

Fixat mera saker!

Vi var till Karlstad igår för att älsklingen hade tid hos kiropraktorn. Så då stack vi och hyrde ett babyskydd på sjukhuset när vi ändå var där! :) Sen stack vi till IKEA och åt lunch men det blev lite shopping med. Det blev en symaskin (så jag slipper låna mammas) och så hittade vi en söt nalle som vår lilla Azrael ska få! :) Men sen så vet ni att jag klagade på våra sängbord som vi hade, right?! Så det blev nya såna med... Vad tycks?
Svarta, snygga och med djupa lådor för maximal förvaring! :D Mycket snyggare och bättre än innan! Och helt i vår stil ;) Det tog mig några timmar att sätta ihop dom men jag klarade det och älsklingen stöttade mig hela tiden med komplimanger :)

Nu börjar jag bli trött på smärtorna, sömnlösheten och otympligheten som min stora mage medför. Nu vill jag att Azrael ska komma! Allt är klart för hans ankomst! Så komsi komsi lilla vän! ♡

Idag ska jag hämta ut mina amningslinnen som jag beställt från H&M! :D Tänk att man kan se fram emot en sån liten sak så mycket? :P Haha!

Spjälsängen är klar!



Sängen är nu ihopsatt och bäddad! :D Mitt fina lilla babynest ligger där med och väntar :) Skötbordet står också i rummet nu men det är inte i ordning gjort än pga kattungarna. Så jag håller lite på det ;) Har jag förresten sagt att spjälsängen är densamma som jag låg i som bebis? :) Visst vettni ;) Det gör ju det hela lite mer speciellt! ♡

Det enda som står ut nu och som verkligen inte passar in i vårt annars svarta hem är de hemska sängborden :P De är ostabila och fula, jag köpte de innan jag träffade Jimmy så dom är några år... Men imorgon så blir det att byta ut dom! :D Till ett par svarta med lådor så man slipper ha allt framme.

Imorgon så ska vi även hämta babyskyddet på sjukhuset i Karlstad så nu är nästan allt klart! Bara går och väntar på att bebisen ska titta ut! :D ♡

Magbild vecka 38




Rest in Peace

Det känns som att jag inte gör annat än att sova dessa senaste dagarna... Jag går upp tidigt denna vecka för att få iväg barnen till skolan och sen kan jag lägga mig och sova i flera timmar men utan att känna mig utvilad efter :/ Känner mig rätt så död faktiskt.
Så jag börjar fundera på om det har med att kroppen laddar upp inför förlossningen att göra? Som det känns nu så tror jag inte att Azrael kommer stanna inne hela tiden ut. Han får gärna komma tidigare men inte typ, nu... Måndag som tidigast för då ska vi till Karlstad och hämta babyskyddet på sjukhuset. Vore nog bra att ha ifall bebis tittar ut ;)

Imorgon så går jag in i vecka 38! Galet vad fort veckorna går! :)
Idag hoppas jag att vi kan sätta ihop spjälsängen och bädda den så att vi har det klart. Inte mycket kvar nu! :)

Färdigmålat!



Spjälsängen och skötbordet har nu blivit svarta! :) We like!

Vecka för vecka



Tydliga tecken på att magen har sjunkit! :)

Besök hos barnmorskan

Idag var det dags igen! :) Eftersom det var sista juli jag var där sist så kändes det lite extra roligt att se hur bebben hade växt. Nu ligger mitt symfus fundus mått på 35 cm :D 3 hela centimeter sen sist! Och som jag trodde så har han nu sjunkit ner mer men hon kunde inte säga 100% att han hade fixerat sig än men det var bara en tidsfråga :) Hon trodde kanske på en 3,5-3,6 kgs bebis :) så ska bli spännande att se hur rätt hon har ;) Sen fick jag höra hans hjärtljud vilket verkligen var lugnande eftersom jag var lite orolig över att han rörde sig mindre igår. Men nu är jag lugn igen och bebisen rör sig mer idag :) Så det känns skönt. Dessutom så såg mina prover bra ut så hon var nöjd med mig och skrev att jag hade haft en normal graviditet. Känns ju tryggt! :P

Sen så gick vi igenom vad jag hade för önskemål angående förlossningen och hon berättade lite om hur det kunde gå till och hur de olika bedövningsmetoderna funkade. Så ja... Nu går man bara och längtar och väntar.

Om två veckor så har vi nästa tid, då är vi inne i september! :D Bebismånaden! ♡

BB-Väskan

Nu ikväll så har jag tvättat och packat ner ytterligare saker i min BB-väska. Maken tycker jag är konstig för han har då aldrig gjort nåt liknande eller varit med om detta fenomen. Men jag kan inte hjälpa det. Jag vill inte behöva tänka på det när det väl drar igång och jag vet att det tar tid men jag vill vara förberedd! Jag har bara några småsaker kvar att bocka av på listan innan jag är klar och det får mig faktiskt att vara lugnare nu när det börjar närma sig. Jag känner mig avslappnad och då funkar det ju för mig! :)
På tisdag så ska jag till barnmorskan igen! :)

Magbild vecka 37




Min vikt

Jag måste säga att jag var lite orolig när det gällde vikten och min graviditet. Jag var ju redan lite överviktig innan jag blev gravid så jag var rädd att jag skulle gå upp en massa i vikt ju längre in i graviditeten jag kom.

I början av graviditeten så blev det faktiskt så att kilona bara rasa av mig. Jag blev mätt fortare och jag kunde inte äta lika mycket heller. Sen så var det ju så att bebisen började ta av det jag åt med så allt som allt så gick jag ner 9 kg innan jag började lägga på de igen allt eftersom bebisen växte.

Sen dess så har jag nu gått upp 6 kg så jag ligger fortfarande under min startvikt. Så det känns faktiskt jättebra! :) Jag är glad att jag inte gått upp en massa i vikt som jag vet att andra gjort och som är väldigt lätt att göra. Dessutom så har jag inte lagt på mig så mycket vatten heller vad jag märkt. Så det enda jag har ont i är bäckenet och det området. Ibland fötterna om det är varmt men det är sällan de gör ont.

Jag vet att det är några veckor kvar och jag är medveten om att det kan bli fler kilon som åker på men jag är beredd på det. Jag vill bara att bebisen ska må bra och att jag är nöjd med mig själv. Vilket jag är!

Vecka 37

Ja idag går man in i vecka 37 och det är verkligen inte långt kvar nu! :) Efter två nätter utan mycket till sömn eftersom vi har tre kullar med kattungar här hemma och än så länge så är de äldsta sex veckor bara så håller vi de i vårt sovrum medan vi tränar de på att bli rumsrena. Det är åtta bebisar och tre mammor. Fast mammorna håller vi inte inne då eftersom de är utekatter. Men missarna är otroligt söta och har verkligen olika personligheter. De flesta hanarna är tingade och vi har tre stycken som fortfarande behöver bra hem men det är ju några veckor kvar tills de är redo att flytta så det löser sig säkert :)... Anyhow... Bebisarna har lite annan dygnsrytm än en annan och igår var nog en riktigt dålig dag för mig. Allt dåligt hände på en dag och jag blev bara så matt. Fick kattungekiss i sängen tre gånger så man fick tvätta och hålla på :/ Vi har en rätt ny säng och vi vill ju inte att det ska gå ner till madrassen och förstöra så det kändes verkligen inte som att jag gjorde annat än att tvätta sängkläder och svor igår. Tur att inte maken var hemma. Men men... Så är det. Det gick aldrig ner till madrasserna så det är skönt! Mest täcken och påslakan. Men det tar ju plats i tvättmaskinen med.

Men tillbaka till mig... Imorse när mammorna kom in och skulle amma sina bebisar så passade jag på att försöka somna om. Då behöver jag inte hålla koll på så ingen bebis gör nåt i sängen. De ammade och somnade. Då passade jag på att sova. Har ju sovit så dåligt i två nätter så tänkte att jag passar på och testar. Jag fick sova i över en timme. Så skönt! Så idag är jag på lite bättre humör och dagen känns som att den kommer gå bättre. Magen känns som att den har växt och blivit större så det är ju ett bra tecken. På tisdag så ska jag till barnmorskan igen och jag hoppas att blodtrycket och allt ser bra ut. Jag har börjat packa BB-väskan och imorgon så ska vi till Karlstad för att handla lite småsaker så att jag kan packa den klart! Och förhoppningsvis skötbord och lite annat. Jag vill ha så mycket som möjligt klart innan bebisen bestämmer sig för att komma ut. Vilket är galet snart! :D

Ikväll kommer en magbild!

Babywrap



Då var wrapen klar till babyskyddet. Eller så gott som iallafall. Eftersom vi inte hämtat babyskyddet än så kan jag inte skära ut hålen där bältena ska sitta men förutom det så är den klar! :D Den har en söt liten huva längst upp och är i mysigt fleece och bomullstyg :) Jag är riktigt nöjd! ♡

Babynest



Hela dagen tog det men nu har Azrael ett babynest när han kommer :) Inte perfekt, det krånglade en del men det blev klart! Jag är stolt över mig själv att jag klarade att göra ett till honom istället för att köpa. Massa engagemang, envishet och kärlek gick in i detta projekt ♡

Vi får se hur det går imorn, då blir det att sy en babywrap. Wish me luck!

1 månad till bf ♡



Imorse hade jag lite förvärkar igen. Idag är det bara en månad kvar tills den lille är beräknad att komma. Den här sista tiden har gått så sjukt fort... Men samtidigt så segt! Jag vill ju inget hellre än att han ska komma nu så man får snosa på honom och bara njuta av varje sekund tillsammans med honom och älsklingen ♡

Veckan som kommer...

Igår kväll så hade jag som mensvärk igen. Så jag kollade upp det och det verkar vara förvärkar. Antar jag, eftersom de ger med sig efter en stund. Lite träning inför förlossningen. Inte långt kvar nu!!!

Det var ju tänkt att jag skulle ha sytt ett babynest i veckan som var men jag var så trött och kände inte alls för det. Sen när vi åkte till tygaffären i Säffle så hade de nästan inga fina tyger alls. Så nu i helgen så styrde vi bilen mot Karlstad och Tygfabriken. Där har de ju betydligt mer så det blev tyg till babynestet och sen även till en babywrap :) *nöjd tjej*

Så denna vecka när jag är hemma själv så blir det att pyssla i lugn och ro när mannen jobbar. Har ju lite kvar att fixa innan bebis tittar ut...
Hoppas att motivationen är på topp imorgon! :D

Vecka 36




Extrabesök hos barnmorskan

I torsdags så var jag på en extra kontroll hos barnmorskan på grund av mitt blodtryck som varit högt några gånger. Men denna gången såg det bra ut så det gäller ju bara att fortsätta att hålla koll på det fram tills bebis kommer. Sen så klämde hon och kände på bebis som fortfarande låg med huvudet neråt :)

Men då verkade det som att han blev sur och krånglade när det var dags att lyssna på hjärtat. Men tillslut så hittade vi det och det slog så fint så.

Nästa möte med barnmorskan blir den 19:e augusti! :) då blir det även att skriva in lite i min journal om hur jag vill ha min förlossning.

Imorgon går jag in i vecka 36! :D Då blir det en ny magbild! ;) Natti!

Hormoner, smärta och lite gnäll

Ja så kan man nog sammanfatta min graviditet just nu. Mina hormoner gör så att jag har galna humörsvängningar och verkligen får tänka på hur jag är och vad jag säger till folk. Dessutom är jag galet känslig och det är ju inge kul?! Gråta eller att ta saker på fel sätt ofta, tar på en. Man känner sig inte speciellt rolig att vara omkring. Men jag gör mitt bästa! Jag försöker trots att hormonerna inte alltid är på min sida! Trots att det känns som att min kropp ska gå av på mitten på grund av all smärta. Jädra foglossning! Men jag är inte bitter. Ibland får man gnälla lite, men jag vet att det inte är långt kvar nu. Förlossningen kan ju i princip börja när som helst från nu till sista september typ.

Så ikväll började jag tvätta lite sängkläder till spjälsängen men behöver köpa mer upptäckte jag. Jag började tvätta kläder till Azrael men upptäckte att jag saknade en del plagg. Bra att fixa sånt här i tid! Jag filade även ihop en checklista på vad jag vill packa i BB-väskan. Tror inte jag glömt nåt där i alla fall men det kan ju tillkomma grejer. Sen blir det att åka in till Karlstad sjukhus och hyra babyskydd till bilen i god tid. Har läst på om de två olika de har och jag föredrar ju den ena sorten så jag hoppas verkligen att den finns då jag vill hyra. Plus att de hyr ut basenhet till!

Som ni hör så finns det fortfarande saker att pyssla med. Sängen, packa... Fixa och dona innan lilleman kommer till världen. Allt detta mitt i hormonerna och smärtan.
Men det tar vi! Jag ska ju bli mamma ffs!

Magbild vecka 35




Vecka 35!!! :D (34+0)



Jag kan knappt fatta hur snabbt veckorna går?! Hur snart det faktiskt är innan vi får träffa dig. Dina rörelser växer starkare och större i min mage.

Igår tog vi oss tid till att ha en datenight, mannen och jag. Vi åt kinamat och gick på bio. Snart kommer det bli färre datenights så vi ville passa på. Sen så lånade jag min mors symaskin för till veckan så ska jag ge mig fan på att sy en babynest till Azrael :) när ändå älsklingen har börjat jobba igen. Dessutom måla spjälsängen eftersom det ännu inte blivit gjort :P Måste få det gjort nu!!

På torsdag så ska jag till barnmorskan igen. Bara en vecka sen sist men det gör inte mig nåt. Älskar att höra hans hjärtljud och mäta magen. Sen ska jag prata med henne om hur jag vill ha förlossningen. Med bedövning och sånt.

Senare ikväll/inatt så kommer en magbild! :)
Stay tuned! ;)

RSS 2.0