Vecka 32



Ny vagn

Häromdagen så fyndade jag en ny vagn via en tjej på Facebook. 
En Brio, Smile tror jag modellen heter. Jag är hur som helst väldigt nöjd. Sittdelen var aldrig använd och hela vagnen är i väldigt gott skick. Så nu har jag fyndat de vagnar jag behöver, via internet. Härligt!
Hoppas jag blir av med min gamla med inom kort som nu bara står och samlar damm. 

11 månader

Jag har ju helt glömt bort att berätta att min lilla älskling numer är 11 månader gammal! Han växer så himla fort att jag har svårt att inse att han snart blir ett år! 


Helgens äventyr

I helgen så blev det en tripp hem till min mor på kalas. Hon fyller egentligen idag men vi firade henne i lördags och jag fick den stora äran att göra hennes tårta. Jag ville göra ett så bra jobb som möjligt och samtidigt testa nåt nytt.
Såhär blev tårtan:
Den innehåller chokladbottnar (hemmagjorda), fyra olika fyllningar: glasscreme, whipped creme cheese frosting, rårörda bär (hallon och blåbär) samt passionsfruktsmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt/dekorerad med marsipan. Jag är nöjd och framförallt så var mamma nöjd! Vilket var det viktigaste! :) Rosorna gjorde jag samma dag som kalaset och det var första gången jag gjorde rosor men det är tack vare Youtube som dom blev så bra. 
Dessutom så hände nåt annat stort denna dag. Azrael gick nämligen hela fyra steg helt på egen hand!! :D *stolt* Han var så otroligt duktig och ville prova sina fötter. Så nu kör vi stenhårt med gå-vagnen här hemma i hopp om att han snart kan gå.
Han är så duktig och älskar att gå men det blir lite jobbigt för våra ryggar i längden när man får gå böjd för att hålla han i händerna, men det är det värt för att se hans leende. Vår fina solstråle. Snart så springer du cirklar runt mamma och pappa. 
 
 

Längtan


Vecka 31


Boa

Tänk att du snart är hos oss lilla vän. Vi längtar efter dig! 
Idag tror jag att jag boade för första gången till bebisen i magen. Jag bäddade i ordning i babykorgen som ska stå på övervåningen. Blev skitnöjd ! :-) 
Färgade tyget i maskin för första gången och det blev så bra så. Riktigt svart.
Känns så skönt att jag även kan börja tvätta babykläder och lägga in i det som ska bli hans byrå. För den står tom nu. Sen kommer hans spjälsäng upp och då ska den bäddas och göras mysig. 

Häromdagen så la jag alla gratisgrejer jag fått på posten eller via olika babyboxar i en liten resväska jag har och den blev full! :-D Vissa saker ser jag verkligen fram emot att ta fram och använda för det är ju bara sååååå sött! :-) Men den som väntar på nåt gott ;-) 

Nu ska jag försöka sova lite och hoppas på en bättre natt än den igår. Imorgon (fredag) går jag in i en ny graviditetsvecka så då kommer det en magbild! Vecka 31 here I come!
Godnatt...

Nytt

Igår så köpte jag en ny spjälsäng åt lilleman. Han hade ju tidigare min gamla som ni kan förstå är rätt ranglig nu när han blivit större. Så det var på tiden att han fick en ordentlig och stadig säng. Denna kan man även ta bort ena gallersidan på så det blir mer en säng sen när han blir äldre.
Dessutom så fräschade det upp hela rummet. Jag köpte även en byrå men den blev inte klar idag. Jag hann bara göra stommen så ska ta och göra klart lådorna imorgon. 
Dessutom så ska jag se till att baka imorgon. Jag måste fixa tårtbotten till mammas tårta hon ska få i helgen. Första gången jag gör egna bottnar så hoppas att det blir bra.
Godnatt allihopa!

Mys brorsor emellan


Vecka 30 ffs !


Gud vad gött det känns! Idag går man in i vecka 30, en stor milstolpe i graviditeten (enligt mig). Nu känns det sjukt nära, att vi bara om några få veckor ska få träffa vår lilla vilde. Vi längtar!
Snart kan jag med gott samvete börja tvätta babykläder och lägga i hans byrå. Snart kan jag få bädda i ordning i hans spjälsäng där han kommer få sova och göra det riktigt mysigt. Det är verkligen magiskt det här med att bli mamma.

Idag var även en stor dag för Azrael som hade tid på bvc. Dags att mäta och väga! Inte varit där sen i maj så då det var riktigt roligt. Idag vägde han 11850 gram! :-D ökat nästan 2 kg sen i maj vilket kanske inte låter så mycket men han har blivit mer rörlig och vill krypa och gå mycket så det är inte konstigt. Sen så har han skjutit på längden också, idag mättes han till 79 cm från förra gången 72,5 cm. Huvudet hade växt med 1 cm.
Han klarade det galant så som belöning så fick han den ultimata Azrael mössan! :-D 
Han är ju tokig i katter och blir helt till sig så fort han ser en så det var ytterst passande :-)

Besök hos barnmorskan

Igår var jag hos barnmorskan igen. Men tyvärr så var det ju den vikarierande men mötet gick så fort och det var skönt. 
Mitt blodtryck var bra, bebisens hjärtljud lät bra och mitt sf-mått låg nu på 30 cm :-) 
Ca 10 veckor kvar nu tills vi möts älskade bebis. Om ca en månad så har jag ju både ultraljud och inskrivning på sjukhuset i Karlstad. Längtar!! Snart är man i mål :-) snart får jag börja boa för den lilla godingen som kommer in i vår familj. Otroligt mysigt.

Vecka 29

Magen växer och växer. Bebis är nu ca 37 cm lång och väger ca 1,2 kg. Härligt! På tisdag så får jag höra bebisens hjärtljud igen och mäta magen. Längtar! Tyvärr så är det med en barnmorska som jag knappt tål men det får gå... Blir ju så när ens ordinarie går på semester.

En torsdag

Idag var temat på min cutie blått. Den fina bodyn med blå ekorrar på samt blå-randiga byxor från Lager157. Men jag kan säga att strumporna inte fick sitta på länge han har ju i princip varit utan hela sommaren så inte så konstigt haha :-D 

På andra bilden så ser ni hur han inspekterar lillebrors första gosedjur och det verkar som att den fick tummen upp :-) han log massor och kände och klämde på den lilla kaninen. Fast i jämförelse med Azrael så var den nog rätt stor antar jag, och kommer vara ännu större jämfört med lillebror. Men den kommer vara så söt när den ligger och väntar på honom i hans säng. Jag ser fram emot att bädda i ordning den och i hans korg som ska stå på övervåningen. Kommer bli så mys! På lördag så ska jag nog åka till svägerskan lite så Azrael får träffa sina kusiner och sin faster med då såklart sen så hade hon ett babyskydd med bas och allt som vi fick låna. Toppen! Slipper man tänka på det :-) det är gött när saker och ting bara liksom faller på plats av sig själv. Månaderna springer iväg och imorgon så går man in i en ny vecka igen och om två veckor så går man in i det stora, vecka 30! Det är en milstolpe tycker jag. Har gått galet fort!
70% har passerat och man har endast 30% kvar... sjukt men oj vad vi längtar efter dig bebis! Nu är man även i 7:e månaden. Härligt!

Idag har jag även rensat i Azraels byrå och tagit bort alla kläder i storlek 74 eller 74/80. Så nu är det 80 och 86 endast, samt något 92 men det går ju så himla fort nu. Ja jag vet att jag skriver de hela tiden men under vår resa så dök det fram två tänder till till exempel och Azrael har lärt sig sitt första och andra ord. Med vissa skönhetsfel. Han kan orden tutte och lampa men i lampa så glömmer han bort att säga L så det blir ampa eller hampa. Men han är så otroligt söt så det gör inget! :-) Han kan även innebörden av ordet puss men han kan inte säga det än. Men han är duktig på att pussas! :-D 
Hihi
Nej nu får det räcka för denna gången, magbild kommer imorgon! Natti 





Hello Sverige

Äntligen så är vi hemma igen! Vi kom hem ca halv fem imorse och då så la vi oss och sov typ direkt. Vi sov till ca tio-halv elva så ni kan förstå att denna dagen har varit lite dryg. Men lilleman klarade flygresan hem med. Han var gnällig pga trötthet men när han väl somnade så sov han så gött i pappas famn. Sov i lite mer än en timme och hela landningen. Inge ont i öronen nu heller. Det var mer jag som hade problem med det, suck.
Så idag har vi tvättat en massa kläder och bara varit. Dessutom så käkade vi tacos! Det hade vi saknat! :-D Det är verkligen som de säger, så skönt att åka bort med ännu skönare att komma hem igen. Lilleman sover gott efter sitt bad och jag har precis vikt en massa tvätt. Så gött! Sen blir det en dusch för imorgon tidigt så ska man iväg och göra en glukosbelastning. Blä! Natti!



Bye Bye Bulgarien

Väskorna är packade och imorgon så lämnar vi detta land och åker hem. Det känns faktiskt underbart gött! :-D Vi har haft det bra och verkligen haft semester från allt. Men nu är det nog, så hem till Sverige och Värmland. 
Vi har en sista dag i Bulgarien imorgon innan bussen går till flygplatsen på kvällen.
Nu längtar vi allt hem, allihopa!
Dessa söta bilder togs idag när jag kollade bort i två sekunder :-P mitt lilla busfrö! Som jag älskar dig. Känns som att han har växt massor dessa två veckor! Han vinkar på två olika sätt och tar i hand, han flörtar massor med personalen, han har smakat en massa olika maträtter. Han säger sitt första ord, "tutte" (napp), ofta! Han kan pussas... Ja massor! Han har sovit flera nätter utan att vakna och få välling. Hoppas detta håller i sig även när vi kommer hem :-) 
Nu dags att sova. Natti!

RSS 2.0