1-års kontroll på BVC

Ja såhär glad var mammas hjärta efter sin 1-års kontroll på bvc. Inte alls!! Usch. Undersökningen gick bra ända till slutet då man skulle kolla öronen och han tyckte nog att läkaren var lite för på så då blev det lite ledsamt. Men det gick ganska fort över. Nu så väger vår lilla skatt 12275 gram och är 81,5 cm lång. Så vikten hade ökat med 425 gram och längden 2,5 cm sen sist. 
Azrael fick även fina lovord för att han gick in i rummet själv och att han kunde säga några ord. Sen så var det ju dags för den jädra vaccinationen. Han fick sitta i mitt knä och de stack han i låren samtidigt. Tack och lov. Men självklart så blev han jätteledsen och det gjorde riktigt ont i mammahjärtat. Nu ska det väl inte vara några vaccinationer på ett tag antar jag och det känns faktiskt skönt.
 
Nästa är att Azrael fått en tid hos tandhygienisten om två veckor för att kolla hans små tannebisser :) Men det var hos en tjej så det går nog bra. Han har ju fått två till små tänder på underkäken så har nu fyra uppe och fyra nere som vi har sett. Vår duktiga lilla pojk. 
 

1 år

Tänk att vår lille skrutt fyllde ett år igår!! Sjukt vad fort tiden gått men det var mysigt. Min bror kom hit och vi tog oss en promenad på Säfflemârten i det härliga vädret. 
Sen så gick vi förbi Holgers och köpte en operalängd så vi hade någon slags tårta och när man firar sin första födelsedag så är det ju självklart att man får äta helt på egen hand. Hur kladdigt det än må vara! :-D 
Sen så myste vi bara tillsammans resten av kvällen. Men jag har fått ont igen av foglossningen. Den var bättre ett tag men nu så är det onda tillbaka. Får se till å vila mer när jag kan. Som nu när man borde sova men har ont i magen :-( inte bra, men ska försöka att somna om. Godnatt.

Mini kalas

Ja imorgon så fyller ju vårt lilla lyckotroll 1 år! Helt sjukt vad fort tiden har gått men det har varit så underbart och fullt med kärlek.
Igår så kom mamma och syrran över för ett mini kalas för lilleman.
Han fick lite aktivitetsleksaker och blev lite rädd för baby-rullatorn för att den spelar musik men han vänjer sig. 
Så vi åt smörgåstårta och hade de trevligt. 
Imorgon när hans riktiga födelsedag är så kommer brorsan förbi med lilla bilen vi köpt och så ska vi ta en tur på Säfflemârten. Kolla runt lite, för det skulle bli soligt och fint. Dessutom så gillar Azrael att kolla på folk så det blir en trevlig första födelsedag. Kanske får köpa grabbens första munk och sätta ett ljus i haha. 
Mammas lilla mysmonster.

Vecka 36


Snuttefiltar

Azrael var tvungen att vara med när mamma skulle ta kort på lillebrors snuttefilt. Mammas hjärta 💕 Lite roligt att lillebrors första gosedjur också är en kanin, men de kommer bli så mysigt. Längtar så efter vår lilla älskling! 
Lite senare så somnade "lilla storebror" med sin egna snuttefilt i vagnen.

Förberedelser


Snart är vår andra lilla bebis här! 
Så igår fixade vi ett babyskydd på sjukhuset. Vi skulle egentligen ha lånat Jimmys systers men de visade sig vara för gammalt så det gick inte. Men det gör inget för det är ju så smidigt att hyra ett för en liten summa på sjukhuset. Så nu är det klart! :-) 
Sen så ska jag packa BB-väskan nu när Azrael somnat i vagnen så den är klar, för man vet ju aldrig. Det kan ju dra igång tidigare. Även om jag gick över två veckor med Azrael så betyder det ju inte att jag skulle gjort det denna gång! Men det känns skönt att ha ett sista datum för när han kommer. Vilket är om 4 veckor och 2 dagar! Så otroligt spännande :-D 

Vecka 35


4 år

Ja idag så är det vår dag! Idag för fyra år sen så blev det du och jag och varje dag efter det har varit helt underbar. Jag älskar dig till månen och tillbaka älskling! 
Snart välkomnar vi en till skatt i vår familj som kommer göra vår familj komplett. 
Många fler äventyr kommer det bli! Tillsammans är vi starka!


1 år sen

Tänk att du för ett år sen idag var beräknad att komma ut till oss. Men mamma och pappa fick tålmodigt vänta i två veckor till...
Efter mycket slit, smärta och väntan så kom du till världen. Vår fantastiska och perfekta lilla pojke. Tänk att du snart, om två veckor blir 1 år och om ca en månad blir storebror! Men vi vet att du kommer klara det galant :-) 

Vecka 34

Uppdatering från barnmorskan. Min mage hade inte växt så mycket, bara 2 cm och detta beror tydligen på att bebis ligger på tvären därinne i magen. Jag har misstänkt det då sparkarna och fladdret har känts vågrätt och på sidorna. Idag fick jag det bekräftat, men hans hjärta lät bra och mitt blodtryck såg bra ut. Han var lite svår att få att ligga still så vi kunde få höra hjärtljuden för han är verkligen en vilde :-D Men tillslut så ;-) 
Så nu är det bara att vänta... Och längta till torsdag då man äntligen ska få se vilden via ultraljud igen! :-D Mys!

Framsteg


Vi tog en minisemester mitt i veckan och åkte upp till mammas familjehem i de värmländska skogarna. Det var strålande väder och varmt, antagligen årets sista sommardagar. 

Men förutom lata dagar i solen så blev det även en liten tripp till Charlottenbergs köpcentrum. Vi köpte ordentliga skor till lilleman och ett par överdragsbyxor för nu när han är så aktiv inne så blir han ju så låst ute utan några slags byxor så det var verkligen behövligt. Så dessa tre dagar så har han verkligen gått massor! Ute och inne. Han har blivit modigare och gått från att hålla i två händer, till en hand och tillslut ingen hand! Så underbart! Man kan verkligen säga att han nu har lärt sig att gå, fortfarande lite ostadigt såklart men ändå :-D och det skedde strax innan hans första födelsedag. Vår duktiga lilla pojke! :-) 
Vi fick även erfara en vråkunge på håll som gjorde flera små flygningar åt vårt håll som antagligen hade siktat in sig på Azrael så det var lite scary. Tänk om den hade varit vuxen?! Och tyckte att Azrael såg ut som en smarrig liten lämmel?? Nej usch vill inte ens tänka tanken. 

Nu är vi hemma igen och lilleman sover. Jag ska snart göra detsamma för imorgon så blir det en tripp till barnmorskan igen! Lyssna på bebis hjärta och mäta magen. Det är så mysigt! Imorgon så går jag även in i vecka 34! :-D Inte långt kvar nu! Så då kommer en magbild också. Godnatt! 

Vecka 33

En ny vecka med en liten vilde i magen. Helt otroligt. Han sparkar, sprattlar och bökar nästan hela tiden nu. 
Storebror är inte långt borta när det vankas mys. Vår fina goding som blir duktigare och duktigare på att säga ord. 
Men på kvällen så däckade han. Misstänkte de skulle ske då han bara sov dryga halvtimmen på eftermiddagen så det var bara att låta honom få en powernap de. 
Snart så har man två fina pojkar hos sig att mysa med och pussa på. Det känns verkligen som att man vunnit högsta vinsten på lotto. Kärlek!

Ng Baby

Idag så var jag och mamma en tur till våxnäs och Babyproffsen. Väl där så fick jag välja ut en present till lille bebisen. En ordentlig dyna till skötbordet!! Så bra för den vi har, den uppblåsbara sorten från IKEA är skit! Så trött på den så det var verkligen dags för en riktigt dyna. Det blev en vit med små prickar och kronor på. Till mina prinsar ;-) 

Imorgon så går jag in i en ny graviditetsvecka och det går så fort nu. Så spännande! Vecka 33 here I come! Magbild kommer imorgon :-D 


Azraels månad är här

Nu är månaden här. Detta året har gått så  himla fort och nu är det redan september. Den månaden som min finaste skatt kom till världen. Snart för ett år sedan blev jag mamma. Det är galet vad fort det gått men samtidigt så har det varit helt galet underbart. Att få lära känna en liten individ och se han utvecklas.
Snart är vi där igen! Om lite mer än en månad så anländer lillebror och då får man snosa bebis igen. Även om Azrael fortfarande är en bebis i mina ögon. Jag längtar så efter vår lilla gosse, vår lilla skatt.

RSS 2.0