4 månader

Idag blir han 4 månader vår lilla solstråle. Även fast han är sjuk med en ond hosta så har han aldrig långt till ett leende. Det går bättre med att sova längre på nätterna och att det ibland går länge emellan måltiderna. På onsdag så ska vi till bvc igen och jag längtar efter att få mäta och väga vår gosse. Sist så var han ju 63,5 cm lång och vi kan bara använda kläder i storlek 68 som minst nu! Galet vad fort det går och vad fort de växer! Men kläderna läggs undan tills ett syskon behagar att komma :) 
Mer uppdatering kommer på onsdag! :)


18 januari 2015

Igår hände det som jag inte trodde skulle hända på mycket länge. Min mens kom tillbaka.
Det är såhär att jag började med p-piller när jag var 18 år, tillsammans med min första pojkvän. Allt funkade jättebra ända tills den dagen då jag träffade min make och vi bestämde oss för att försöka skaffa barn. Jag slutade med mina piller i oktober 2012... Vad vi inte visste var att det skulle ta lite över ett år innan det skulle ta sig och under denna tiden så krånglade det  med min mens som i stort sett uteblev helt under mer än ett halvår. Alltså så hade jag ingen aning om när eller ifall jag hade ägglossning. Vilket i sin tur gjorde så att försöka bli gravida så mycket svårare. Jag testade att äta rosenrot för det har jag läst kunde hjälpa att stabilisera mensen men det hjälpte bara en månad sen var den borta igen. 
 
Nu nästan fyra månader efter förlossningen så har den kommit. Trodde att jag skulle behöva få vänta längre men är otroligt glad att jag inte behövde det. Nu hoppas jag ju bara att den ska hålla sig regelbunden. För jag tänker då inte gå tillbaka till pillret! Pillret kan ju ha förstört min mens just i det faktum att man inte ska äta den sorts piller som jag gjorde när man är överviktig. Men det var jag ju inte när jag började med pillret så det är inte lätt att veta ju?!
Så om jag ska börja med nåt piller igen så får det bli något slags minipiller antagligen men det är inte tal på det än då vi vill bli gravida igen. Därför jag hoppas att min mens blir mer regelbunden nu så att man lättare kan "tajma" in det. Hoppas att det inte dröjer lika länge denna gång innan det tar sig! :) Tycker det skulle vara roligt om det inte var så långt emellan dom. Så vi håller alla tummar vi har! :) Hoppas ni få som läser gör det med!
 
Snart så blir min lilla ängel hela 4 månader! Sjukt vad snabbt tiden går! :) Men vi får verkligen inte nog av honom. Hans leenden, hans skratt och hela hans personlighet. Han är nästan alltid glad. Förutom när han är väldigt hungrig, då kan det bli lite ledsamt men det är ju förståeligt. Han är jätteduktig på att stå bara man håller i hans händer eller stödjer han under armarna. Han gör en massa olika ljud som är jätteroligt att lyssna på. Han börjar dessutom att rulla runt så det dröjer nog inte länge förrän han rullar över på mage eller tills han kryper. Dessutom så verkar det som att han börjar få tänder med vår lilla gosse. Så underbar han är. Han är min stora kärlek i livet ♥ 

3 Månader

Ja tiden springer verkligen iväg. Den 26 december så blev lilleman 3 månader. Vår "lilla" kille. Det är så himla roligt att se honom utvecklas till en liten egen individ.
I måndags så var vi till bvc. Äntligen! Sist vi skulle dit så var ju vår sköterska sjuk så det blev inget. Men nu så var hon frisk igen så nu fick vi mäta och väga lilleman. Sist så gick han ju bara upp 155 gram på tre veckor vilket vi tyckte var alldeles för dåligt så nu hoppades vi på en rejäl förbättring sen vi börjat att ge honom ersättning istället för bröstmjölk. Så vi började med att väga honom. Vågen visade stadiga 6575 gram! Vilket är en ökning med 1720 gram sen den 5 november, och han hade växt hela 5 cm på längden till 63,5 cm. Vår lilla goding mår så mycket bättre nu sen vi började med ersättningen och är en mycket gladare bebis.
Det som inte var så roligt var ju att bli vaccinerad. Få en spruta i vardera lår. Ajajaj! Det kom allt tårar och gjorde riktigt ont. Både för älsklingen och i mammahjärtat. Men nu är det gjort och han fick ingen feber som tur var.
Vår älskade lilla mysis ♥
 
 
 
 

RSS 2.0