1 månad

Nu är vårt lilla hjärta en månad gammal och det är så roligt. Han håller upp huvudet riktigt mycket och länge nu och när jag håller honom under armarna och han ställer sig upp så blir han så lång. Igår så hade vi ett riktigt fint ögonblick. Han satt på min mage och jag höll i honom och helt plötsligt så fick vi ögonkontakt. Han satt still och bara tittade in i mina ögon och när jag pratade så lyste hela hans ansikte upp i ett leende. Det var så underbart! Han följer även efter mig nu när jag går runt i rummet. Han utvecklas så det knakar. Han har fortfarande problem med magen men jag har uteslutit mjölk nu ur min kost så får vi se om det blir bättre för honom. 
 
I fredags så åkte vi och hälsade på Azraels farfar i Koppom och hans gammelmoster och man i Skillingmark. När vi var hos min moster så såg jag att hon hade en våg på toaletten och eftersom vi inte haft en hemma på evigheter så kände jag att jag ville väga mig. Jag blev glatt överraskad! Jag har gått ner 7 kg sen förlossningen och hela 10 kg sen graviditeten började. Såhär lite har jag inte vägt på väldigt länge och jag vill bara att det ska gå ner mer. Det känns underbart. Speciellt i mina knän som jag hade sådana problem med när jag vägde som mest. Men det ska bli ändring på det nu! 
Dagar som idag när solen skiner gör att man blir så glad. Tyvärr så har jag noll och ingen energi idag för det känns som att jag håller på att bli förkyld. Vill inte! Har ont, känner mig seg och näsan kliar. 
Idag så tog jag även fram bärselen. Kollade hur den funkar och lite senare så ska jag testa den, med bebis i! :) Jag tror att det kommer bli så mycket smidigare att göra saker här hemma när jag kan använda båda händerna. Så blev glad när jag såg att man kunde använda selen på nyfödda. Så vi får se vad han tycker om den sen... 

Mina Första År

 
Jag har hittat den perfekta boken för Azraels första år. I denna kan man även skriva ner lite om hur graviditeten var och det känns roligt och nytt! :) Dessutom så var det massa bok för pengarna! Jag beställde den på Bokus.com för 147:-. Jag ser fram emot att få den och börja fylla i. Den hade fått massor av positiva recensioner och verkar vara väldigt detaljerad. Azrael utvecklas ju redan så mycket, jag märker att han följer efter mig med blicken när jag går runt i rummet och han ligger på sängen till exempel. Dessutom så ler han mycket mer mot mig och älsklingen och nej jag tror inte det är gaser haha! :D Man blir alldeles varm i hjärtat när han ler mot en.
 
Jag kan även informera att vi tror att Minifomen har börjat ge resultat. Han får inte sina hysteriska gråtattacker där inget verkar trösta. Visst får han ont i magen fortfarande på grund av gaser men det är inte alls lika mycket som innan och det känns som att han har lättare att få ut dom. Så vi kommer definitivt fortsätta med dom.
Igår så tog vi en riktig långpromenad på över en timme. Det var väldigt skönt och vi fick utforska grannskapet lite. Man önskar ju bara att vädret kunde vara bättre! Vill inte gå ut när det regnar... 
 
På fredag så blir det en biltur upp till Koppom för att träffa Azraels farfar och farbror, sen ska vi även hälsa på Azraels gammel moster. Det är lite roligt att jag och älsklingen har lite släkt på samma ställe :) Underlättar ju en del om inte annat ;) hehe.

Minifom


God morgon! 
Jag kan ärligt säga det efter natten som jag haft. Sen vi kom hem från BB så har Azraels mage krånglat med smärtsamma gaser och det har varit ofta. Mycket på kvällen och natten så i fredags kväll så började vi med att ge Minifom droppar innan varje måltid och vi märker redan skillnad. Det är inte samma otröstliga hysteriska bebis längre, visst han har fortfarande gaser men det är inte alls lika illa. Inatt så hjälpte det med lite massage till och från i ca en timme så somnade han och sov till kl 6 imorse så ca 4-5 timmar i sträck. Man märker även hur magen arbetar mer nu. Bubblar massor så vi är så glada! Det är ju aldrig roligt när ens barn har ont och man inte kan göra nåt för att hjälpa. Det är så det känns i alla fall.

Igår var vi även till Vålberg för att gratta en av Azraels kusiner som fyller 6 år. Så det blev tårta och andra godsaker. Kusinerna tyckte det var roligt att träffa Azrael men det var tydligen svårt att säga "han" för de tyckte mer att han var en "hon" :D men det märks förhoppningsvis mer när han växer ;)
Azrael fick även han presenter i form av lite tuffa kläder. 

Nu ska jag försöka sova lite mer innan Azrael vaknar. Sen så ska jag försöka baka för lite senare så blir det ett mini-kalas här hemma.
Bye for now!

Hembesök av BVC

Idag så kom en barnmorska hem till oss för att prata om förlossningen och se så allt funkade bra för oss och att Azrael mådde bra. Hon var jättetrevlig och lätt att prata med så jag är jätteglad för att hon är vår barnmorska! Dessutom så känner hon min man och har barn i samma klass som hans yngsta son. Så det var ett lite roligt sammanträffande :)

Jag hade några frågor att ta upp bland annat angående Azraels andning som jag har varit lite orolig för eftersom den har låtit väldigt ansträngd och som att han har svårt att få luft men idag så fick jag lugnande besked om att det var helt normalt. Dessutom så fick jag vitamin D droppar eller AD droppar som endel säger. Så nu blir det att börja ge sånt med dagligen tills han blir 2 år :) Vi vägde honon med och han väger nu 4700 gram 3 veckor efter förlossningen. Hans födelsevikt var 4525 gram och de barn som väger mycket när de föds är också de som går ner mer efter så det känns jättebra att han nu gått upp såpass i vikt att han ligger 200 gram plus :)

Nästa möte blir den 5 november med barnmorska och läkare på BVC för en liten "bebis besiktning" :)

Kärleksrus


Imorgon kommer barnmorskan på hembesök. Det ska bli spännande att se hur mycket vår "lilla" skatt väger nu för jag hoppas ju att min mjölk är bra och att han får i sig allt han behöver. 

Idag så försökte jag mig på att bada Azrael men han hatade det! Skrek direkt jag satte ner honom i vattnet men jag hoppas att han vänjer sig.
Kan knappt fatta att min lilla bebis blir 3 veckor på fredag! :O Tiden går så fort när man lever i sin lilla bubbla av eufori.

1 vecka och 4 dagar


Idag är vår skatt 1 vecka och 4 dagar gammal. Jag skulle ha ringt bvc imorse men Azrael vaknade rätt ofta inatt så jag var rätt död när telefontiden var så jag får ringa imorn. Azrael är en otroligt snäll bebis måste vi erkänna! En natt så sov han sex timmar i sträck och det händer ofta att det blir 3-4 timmar i sträck så man vaknar inte hela tiden utan känner sig rätt utvilad så man i alla fall orkar amma :) jag brukar sätta på tvn på natten för då går tiden lite snabbare än att lyssna på älsklingen som snarkar.

Azrael har fått lite besök och presenter med. Det är mysigt eftersom vi fick vänta så på hans ankomst så han är verkligen efterlängtad i familjen :) ♡
Nu när han är hos oss, så kan jag inte tänka mig ett liv utan honom ♡

RSS 2.0