Första BVC besöket


Igår var första besöket hos bvc för Kit. Vi vägde och mätte han. Han har gått upp 25 gram sen vi lämnade sjukhuset och det kanske inte låter mycket för en annan men så länge han inte går ner en massa som Azrael gjorde så är ju det bra och det betyder att jag har nog med mjölk att ge. Vilket jag är väldigt lättad över att veta. 

Inatt så var första natten som Kit sov i sin egen säng, mellan kl 2-8. Sen ville han äta i ca 20 minuter innan han somnade om och han sover än?! Mamma uppskattade verkligen det efter många oroliga nätter med bebis breve mig i vår säng.
Idag kommer mormor på besök och får träffa sitt fjärde barnbarn. Blir mysigt det!

Välkommen till världen


Förlossningsberättelse

Ja som ni läste i mitt förra inlägg så låg vi och väntade på att få åka till operationssalen så fortsätter därifrån.
Kl. 13.30 så kom barnmorskan och sa att vi äntligen kunde rulla upp mot op. Äntligen utbrast jag med ett leende. Misstänker att bebis med visste vad som var på gång för han var som en studsboll inne i magen. Jag fick vänta utanför salen medan Jimmy var och bytte om till gröna sjukhuskläder 😉
Men sen fick jag komma in, stoppa håret i en fin mössa och ta av de superheta nättrosorna. Haha! Jag fick lägga mig på ett smalt bord med armarna ut som på ett krusifix. Fick nål i båda händerna, gummigrej på fingret och kateter, aj!
Sen kom Jimmy in och fick sitta vid mitt huvud. Dags att ligga på sidan och få spinalsprutan. Som jag trodde skulle bli lika illa som epiduralen men oj vad fel jag hade. Kände ingenting. 
Sen kollade de allt eftersom hur bedövad jag var med kallt och nöp mig. Det var lite obehagligt att inte kunna röra mig. Sen hängde de upp skynket så jag inte kunde se nåt och satte igång. Det enda jag kände var hur de bökade och drog i mig. Hela jag drogs runt på bordet när de drog i vad som kändes som mina organ. Vilket det typ var. Jimmy pussade på mig och sa snälla saker hela tiden så jag kände mig ganska lugn trots allt som pågick runt omkring. Jag blev illamående och fick extra syrgas i näsan. Låg mest och tog djupa andetag och blundade. 
Sen så sa läkaren att han snart var ute och lite mer bökande och dragande så hörde man tillslut ett gurglande skrik och hur de sög slem och vatten ur hans mun och hans skrik blev starkare. Då kom det lite tårar. Det var otroligt! En positiv förlossning och upplevelse! 
De visade mig honom och han var så fin! Sen tog de med honom och Jimmy till ett annat rum för att mäta och väga. Kändes som att de var borta i evigheter. Var tom så personalen hos mig undrade vart de tog vägen. Lite läskigt att inte veta om allt var bra eller inte. Men tillslut så kom de tillbaka och fick sitta vid mitt huvud medan de sydde ihop mig. Allt var bra! Jag trodde Jimmy skämtade när han berättade hur lång och hur mycket bebis vägde. Eller som han heter Kit Vilde. Kit föddes i vecka 38+6 och var 55 cm lång och vägde 4375 gram. Whaaaat liksom?! Stor bebis! Tänk om jag hade gått hela graviditeten ut och försökt föda naturligt??!! Han hade ju vägt över 5 kg ju! Ett monster hehe. Gick ju över två veckor med Azrael och han var 54 cm lång och vägde 4525 gram! Ojojoj... Väldigt glad över mitt kejsarsnitt.

Sen rullade de upp oss till uppvaket så jag fick vila och få lite känsel tillbaka. Och jag fick äntligen dricka saft!! Hade ju fastat sen kvällen innan så var rätt törstig. Efter några timmar fick vi rulla till avdelning 14. Skönt att få eget rum att kunna slappna av i. Men tyvärr så var Jimmy tvungen att hämta Azrael hos mormor och sen hem för natten så det var bara jag och Kit. Natten gick väl rätt bra till ca kl. 03 så han började hulka väldigt så jag ringde på barnmorskan som sa att han hade fått upp vatten och att hon skulle byta på han och samtidigt ta tempen. Hon rullade ut honom i ett annat rum. Sen kom hon in och sa att han hade lite feber och andades snabbt så ville att en läkare skulle kolla på han. Visst tänkte jag, säkert ingen fara. Sen kom läkaren in och pratade med mig och berättade att hon misstänkte att Kit kanske kunde ha en infektion i kroppen och att vi skulle åka ner till avdelning 11/Neonatal avdelningen för fler prover. Så jag följde med och de gav han antibiotika och tog blod. Sen vid kl 6 så fick jag rulla upp till 14 igen eftersom jag fortfarande var en patient där. En orolig men väldigt trött mamma som fick sova resten av morgonen själv. Men blev väckt av en barnmorska som frågade om frukost, sen fick jag prova att gå på benen och duscha. Härliga dusch!

Sen så ringde de på mig lite innan lunch och ville ha ner mig för att Kit var kinkig och ville nog ha bröstet. Så bara att rulla ner... Blev kvar resten av dagen och fick även godkänt för att stanna över natten i ett eget rum. 
De fortsatte att ge Kit antibiotika och sondmatade honom. Sen morgonen därpå så fick jag gå upp till 14 för en sista koll av läkaren och bli utskriven. Det gick finemang så nu var inte jag längre en patient och kunde koncentrera mig helt på Kit på avdelning 11. 
De togs tester och det kändes som att man kollade allt som gick! Men igår morse under ronden så berättade läkaren att han tyckte Kit såg jättefin ut och alldeles för frisk för att vara kvar på neonatal avdelningen och att om allt fortsatte att se bra ut så kunde vi nog få åka hem idag! 😀 Så nu ligger vi på rummet och väntar på ronden och läkaren som förhoppningsvis kommer med goda nyheter! 
Skriver mer när vi kommit hem.


På förlossningen

Ja vi var här kl. 9.30 och ligger fortfarande kvar på förlossningen. Det kom ett akut kejsarsnitt emellan så då får jag så snällt vänta tills de är klara, och hoppas att inget mer akut kommer in såklart. Men det är drygt att vänta! Huvudvärk och illamående och trött. Vill bara träffa vår bebis! Håll tummarna för oss att det inte tar så mycket längre nu.


Endast timmar kvar...

Ligger på sängen. Har precis duschat och skrubbat hela mig med Descutansvamparna jag köpte på apoteket. Tagit ut alla örhängen så nu känner man sig verkligen tom men de åker i igen när allt är klart imorgon. Herregud, imorgon! Vi har ännu inte fattat att det faktiskt sker imorgon. Jag tror att bebisen vet för han beter sig som en galning därinne i magen. Snart blir det att sova så man orkar upp tidigt för måste tyvärr duscha en gång till med Descutansvamparna till morgonen. Jag hatar att duscha på morgonen! 

Men det kommer bli en ytterst spännande dag! En dag vi sent kommer glömma. Den dagen jag blir tvåbarnsmamma 👑💚👑.

Idag fick vi ihop lillebrors säng. Haha bättre sent än aldrig. Jag bäddade den mysigt och i min favoritfärg, grönt! 😊 
Blev väldigt sött med kappan på också tycker jag. Virade in babynestet i ett matchande påslakan. Ja allt som saknas nu är vår bebis!
Imorgon ses vi min skatt! 💎 Jag kan knappt vänta...💚

Snart ett minne blott

Tänk att magen snart är ett minne blott. Att man snart ska slippa känna sig smidig som ett kylskåp. Att man snart ska få slippa foglossning och värk. Sömnen kommer nog inte bli bättre än på ett tag men det gör inget för det är för mina prinsars skull 👑

The last check-up

Ja idag var jag på sista kollen hos barnmorskan innan mitt kejsarsnitt. Mitt blodtryck var bra och bebisens hjärta lät fint. Sen så lämnade jag lite prover. 
Efter barnmorskan så tog jag och Azrael en promenad till apoteket för att köpa stödstrumpor och Descutan svampar som jag ska tvätta mig med kvällen innan och samma morgon som kejsarsnittet, så nu har vi allt klart! Nu är det bara att vänta till den stora dagen d. Den dagen jag blir tvåbarnsmamma. Det kommer bli väldigt spännande och dessutom så är det min första operation någonsin. Det är rätt stort det med. Men jag är redo, detta var mitt val och jag vägrar gå igenom en likadan förlossning som den jag hade med Azrael. 
Nu ska vi snart börja ett nytt kapitel i våra liv och jag är mer än redo! Komsi komsi älskade du 👑

Vecka 38+2

Ett sådär roligt inlägg. Idag så gick lite av slemproppen men jag tror inte det var första gången utan detta kanske var det sista av den. 
Dessutom så är detta tredje kvällen/natten som jag har förvärkar eller sammandragningar som är ganska smärtsamma och det är klart att det inte är roligt men jag hoppas inte det är nåt på gång än. Jag har fyra dagar kvar till mitt snitt och vill helst gå hela vägen. Så nu gäller det att verkligen ta det lugnt dessa sista dagar och vila upp mig innan vi får träffa vår lilla skatt! 💎 


Vecka 39


Under en vecka nu!

Ja nu har vi gått under en vecka, nu är det bara 6 dagar kvar innan jag kan titulera mig tvåbarnsmamma! 😄 6 små dagar innan vi får träffa vår vilde i magen, som senast!
Det är så sjukt spännande. Idag är sista dagen jag är inskriven på arbetsförmedlingen så jag berättade för min handledare att skriva ut mig på måndag för då går jag på mammaledighet istället för som arbetslös och det känns så skönt!!
Det är inte kul att söka massa jobb som man inte kan ta så nu ska det bli skönt att bara kunna fokusera på mina små prinsar och min kung som kommer vara hemma i ca en månad med oss. 
Idag är det fredag och det menas en ny vecka. Vecka 39! Sjukt vad fort tiden gått. Så senare idag kommer en magbild.

Nytt från barnmorskan


Dagarna springer iväg nu :-) Nu är vi nere på ensiffrigt! 9 dagar kvar tills vi får träffa vår lilla skatt 💎 😍 
Allt såg bra ut hos barnmorskan med både mig och bebisen. Magen hade växt en centimeter och mitt blodtryck var bra. Dessutom så fick jag en trevlig överraskning. Jag ligger på samma vikt som i början av graviditeten så det känns jätteroligt. Har snarare gått ner i vikt och om 9 dagar så tappar man några kilon till! 😊 och får vara med om en riktigt spännande upplevelse. 

Vecka 38


2 veckor kvar


Idag är det 2 veckor kvar tills vi får träffa dig vår älskling 👑💚

Are we there yet?

Åh vad jag längtar efter att denna graviditet ska vara över nu! Denna är mycket mer smärtsam än när jag väntade Azrael. Javisst det är trångt och bökigt nu på slutet men denna gång så har jag smärta lååååångt ner, och det känns inte som bebis huvud längre. Det fladdrar liksom och känns mindre och rörligare än ett huvud så jag funderar på om bebis kan ha vänt sig igen?
Ska till barnmorskan på måndag så får väl svar då. Men jag är riktigt trött nu. Känns som att man inte kan vara den bästa mamman till Azrael på grund av detta med graviditeten, så därför vill jag bara ha det överstökat. Jag vill träffa vår lille vilde som härjar på insidan och som ger mig såna smärtor.

16 dagar kvar 💚 

Small bump

 
You are my one and only.
You can wrap your fingers round my thumb and hold me tight.
Oh, you are my one and only.
You can wrap your fingers round my thumb and hold me tight.
And you'll be alright.

Vecka 37

Fin topp man har på magen där antagligen bebis rumpa ligger och trycker. När vi var och kollade ultraljudet för att se om vätskan i bebis njure var borta och det var det så det känns tryggt. 
I måndags så var vi hos barnmorskan och lyssnade på lillebror och magen hade växt 3 cm nu när lillebror ligger åt rätt håll, så nu är man på rätt kurva igen. I like! 
Däremot så blev jag lite sur när jag skulle ansöka om mammaledighet och det inte gick för barnmorskan hade glömt skicka in mitt moderskapsintyg till försäkringskassan. Men sprang på henne på bvc så hon fixade det i onsdags. Så nu får vi se hur lång tid försäkringskassan tar på sig...

Idag är det 20 dagar kvar innan vi får träffa vår skatt! 💎

RSS 2.0