Kalas, ny vecka och ny månad

Igår så var det kalas för Azraels kusin som fyllde 9 år så då blev det tårta. Men det var lite läskigt för Azrael som verkar ha fått svårt för män då han börjar gråta direkt. Men vi jobbar på det. Igår så blev även Azrael 9 månader och jag gick in i vecka 23 :-) fort går det och bebis gör sig påmind flera gånger varje dag. 
Min fina prins :-D 
Idag så skiner solen och det är +20 grader ute så idag fick Azrael en riktig sommaroutfit!
Nu hoppas vi verkligen att sommaren har kommit för att stanna! 

Tänder

Glömde ju berätta för er att nu har Azraels tredje tand brytit igenom! :D det skedde under midsommarafton då jag märkte att det var lite blod på nappen när han lekte med den i munnen. Då sa Jimmy att det kanske är tanden uppe för vi har sett att den varit på väg och mycket riktigt. Så söt min lilla man. Två fina tänder nere och snart två uppe med. Dröjer nog inte länge innan den andra heller bryter igenom. 
Han är även väldigt duktig med mat. Han vill smaka på allt och vi har inte hittat nåt som han inte gillat än och då har han smakat på mycket! :) Vi tycker självklart att det är jättebra och kommer fortsätta att ge honom smakprover på olika saker. Wiiee!

Tagit tummen ur röven

Japp! Denna morgon så fick jag till och med ställa larm! Jag har skjutit upp detta länge nog fast utan bra anledning. Att ringa barnmorskan och boka tid! Vi skulle höras efter ultraljudet men det var ju en månad sen och jag trodde att hon skulle skicka mig en kallelse men det kom aldrig någon så jag ringde. 
Vi ska ses för en kontroll när jag är i vecka 25 vilket är i mitten av juli. Så inte så långt kvar ändå :) Skönt det. Dagarna kommer nog springa fram, vilket jag hoppas i alla fall så jag får höra lillemans hjärtljud.
Jag har känt av honom mer och mer, vilket känns väldigt betryggande. Jag älskar att känna hans fladder å morgonarna och kvällarna/nätterna och ibland så känns det rejält så jag tror att vi kommer få en stark bebis. Han kommer säkert ta efter sin lilla storebror som är grymt stark i sina händer. 
 
Häromdagen så passade jag på att fynda på LekMers stora sommarrea till lille bebisen. Jag vill verkligen göra det riktigt mysigt inför hans födelse. Så jag beställde lite till hans babykorg. 
2 st fina påslakanset från Rätt Start med sött dinosaurtryck som passar både vagn och vagga. Älskar verkligen Rätt Starts produkter! :) Sen blev det ett grått lakan i skönt jersey tyg till korgen. Plus självklart ny kudde och täcke till korgen så min lilleman får det fräsht och mjukt i sin korg som kommer stå på övervåningen när vi är häruppe och han blir trött. Detta passar ju även i vagnen så det blir toppen! :) Ska hämta ut det idag men jag tänker inte öppna förpackningarna förrän i oktober då jag får tvätta det så det luktar som det ska precis innan förlossningen. 
Igår så fick jag förresten ännu en vinst på posten:
Fyra st nya napphållare i sött mönster och två stycken nyckelringar. "Love" nyckelringen satte jag på hemnyckeln och "Batman" nyckelringen hamnade ju såklart på nya vrålåket aka Batmobilen haha :D 
Blir supernice de! ;D
Här ser ni ett av napphållarna. Så sött på min lille ängel. Tänk att du ska bli storebror om några månader ♥
 

Midsommarafton


Hoppas ni hade en fin midsommar. Vi spenderade den hemma i lugnet, bara vi. Vi var inte värst traditionella heller. Det enda som var traditionellt var att maken beställde tårta så det var bara att göra en det :-) sen så lagade jag god middag i form av baconlindad köttfärslimpa, mos, sås och lingonsylt :-D 
Märktes verkligen att det var midsommar på vädret, ena stunden sol och andra regn. Hela dan! 
Dessutom så gick jag in i en ny vecka igår...
Nu börjar det åtminstone se mer ut som en gravidmage :-) inte bara tjockismage hehe. 
Sen så växte även Azraels första tand på överkäken igenom :-D Märktes då jag såg lite blod på nappen och Jimmy påpekade att den kanske bröt sig igenom. Så vi kollade och rätt hade vi :-) lille sötungen! Älskar dig så mycket! 


Sovrutiner

Snart så blir Azrael 9 månader och jag har märkt av vilka rutiner han har på dagarna. Han äter vanligtvis var fjärde-femte timme med vissa undantag såklart, och han brukar vara vaken två timmar i stöten om vi bara hänger hemma men är vi ute eller borta så brukar han kunna hålla sig vaken längre. 
 
Just nu dessa sista veckor på makens jobb så jobbar han natt och brukar komma hem och lägga sig när vi går upp typ :P Så då brukar vi hänga i vardagsrummet för det mesta. Men nu när Azrael börjar krypa och vara mer rörlig så är det svårare att få han att somna i soffan. Det går ibland om han slappnar av och somnar på egen hand men för det mesta så är han så trött så han inte vet hur han ska kunna slappna av så han är överallt istället. Så om han somnar på egen hand så är ju det bra men annars när han blir så otålig så lägger jag han i vagnen och drar han lite fram och tillbaka så somnar han. Just nu så sover han i vagnen i tvättstugan och han brukar sova bättre och längre där i än i soffan. Men jag längtar efter riktig sommar nu och inte detta regn så man kan vara ute mer. Sitta på gräsmattan med lilleman och leka eller ta härliga promenader i solen. 
Men vi får väl se när sommaren behagar att komma...

Mer och mer

Tänk vad härligt det är varje gång du fladdrar till i magen och man vet att det är du som påminner oss om att du växer därinne. Jag längtar så efter att få träffa dig och att få se vem du är lik och att du mår bra. Hoppas du växer och mår som en prins därinne. Jag känner dig mest på kvällen och på morgonen vilket är ett underbart sätt att vakna upp på! :)
Vi vill göra allt klart och mysigt inför din ankomst så du får allt vänta tålmodigt några månader till, men du kan lugna dig med att veta att du inte behöver vänta lika länge som storebror ;) ♥

Lundmyr of Sweden

Lundmyr of Sweden är ett av mina favoritmärken när det kommer till barnkläder m.m. De har så söta och annorlunda kläder så jag blev väldigt glad när jag vann en mössa från dom till min mini-älskling!
En jättefin grön mössa med två knutar på och med texten "Busunge". Verkligen så passande för vårt lilla charmtroll här hemma. Blir toppen för gråa trista dagar då han verkligen skiner upp i vår vardag med sitt leende. Vår lilla sol! :) ♥

En dag med sol och shopping

Igår så packade jag in lilleman i bilen och for till Karlstad för en dag hos min mamma. Det var väldigt mysigt och solen sken så det var väldigt skönt. Vi bestämde oss för lite shopping och det blev mest nya sommarkläder till lilleman. Det finns så himla mycket fint! :D Kolla bara...
 
Han fick en keps, shorts, bodys, byxor, pyjamasar, UV- baddräkt och sina första par skor! :D Så sött! 
Dessutom så fick jag lite handlat med såhär inför sommaren.
Ett mintgrönt långt linne, en rosa tunika/klänning, en vit top, ett par jeans shorts och en sval grön/vit/svart mönstrad klänning! :D Nu vill jag ha sommar!! Även om förra sommaren tog lite på krafterna i.o.m. att jag var höggravid så känner jag mig ändå trött på regnet och rusket. Vem gör inte det?
Jag gick även inom Apotek Hjärtat igår och hämtade ut en babybox! :D
Vem gillar inte gratisgrejer liksom? :D hihi. Den innehöll bl.a. våtservetter (2 olika), plåster, krämer, en napp, en pysventil och ett gulligt gosedjurshjärta att hänga upp :) Vet precis vart jag vill hänga det ;) Dessutom så fick man med ett häfte fullt med rabatter/erbjudanden! Me like! :)
En sista grej då! Jag fyndade nåt som jag funderat på att jag ville ha och kommer nog behöva till hösten när bebis kommer...
En babykorg! Nåt för bebisen att sova i när vi är på övervåningen så jag slipper springa så mycket i trappen själv med småbarn. Vet att den är rosa och det är en fläck på tyget men det ska färgas svart! Sen ser jag fram emot att bädda det mysigt åt den lille där i. Med fluffiga kuddar och ett täcke/filt. Sen hänga de fluffiga hjärtat över. Kommer bli awesome. Det är bra tror jag att jag hittar saker som kommer underlätta min vardag så mycket som möjligt till hösten de veckor som mannen är i Norge. Jag tror att detta kommer underlätta en hel del. :)

Vi testar!


Jag och Azrael fick äran att vara testpiloter för Nestlé yoghurt. Eftersom sorten Fruktsallad inte fanns i affären så fick det bli Banan/Jordgubb.

Vi tog en i samband med Azraels lunch idag, och han slukade både maten och yoghurten i ett nafs. Så den blir det att köpa fler gånger! :-) 

Magbild Vecka 21


Halfway there...


Ja nu är man halvvägs i graviditeten. Det känns som att denna första halva har gått jättefort! :-D Men jag hoppas såklart att andra halvan går minst lika fort ;-) jag längtar efter att se hur denna lilla gosse kommer se ut och vem han kommer vara lik :-) Hoppas på att han får sin fars vackra bruna ögon. Azrael har ju fått mina ögon, både på färg och form. Han som var sååå lik både far och storebror när han var liten så känns det jätteroligt nu när det börjar komma in mer och mer drag av mamma i han! :-D 

Men självklart så ser jag fram emot att se Azrael utvecklas. Han springer runt i sin gåstol och han skrattar och det kommer mer och mer ord. Han vet vart lampan är, han har sagt titta och nej men han vet nog inte innebörden riktigt än men ändå. Han blir mer och mer pratsam och han är busig och charmar folk han träffar ute. Speciellt tjejerna på Ica hehe ;-) ska bli spännande att se vad han tycker om värmen i sommar och om att bada ute. Hoppas ju såklart han gillar det! :-D

Första rörelserna (19+4)

 
Idag kände jag de första rörelserna inifrån magen. Äntligen fick man känna av att bebis faktiskt var därinne. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad att jag fått en underbar son och nu är gravid med min andra. Magiskt! ♥
 

Vecka 20


Mycket nytt detta året

Ja förutom att vi ska få en liten skatt till i oktober så händer det mycket annat nytt i vår familj. Min man har sagt upp sig på jobbet för att börja nytt jobb i Norge. Då kommer det bli att han är på jobbet på veckor och sen hemma i två veckor. Jag tror det kan bli riktigt bra och det ger även en liten boost på kontot :-) 
Så på senaste tiden så har vi fixat lite inför hösten. I lördags så fyndade vi en syskonvagn s om kommer underlätta för mig när jag har båda små barnen själv.
En Babytravel Dublin med en liggdel. Det var en tjej på Facebook som ville sälja sin och jag fyndade den för 1800:-! En ny sån kostar ca 5000:- och en liggdel kostar ca 1300:- så jag tycker vi gjorde en riktigt bra deal! Den är i jättefint skick och smidig att köra. Nöjd mamma! :-D 
Sen idag så blev vi med familjebil :-o Vi bytte in vår Volvo d5 mot denna vackra skapelse.
En snygg 7-sittsig Sharan från 2011. Väldigt mycket nymodigheter och jag bara älskar panoramataket! :-D den känns modern, lyxig, rymlig och helt rätt för vår familj. Dessutom så är den grymt snygg om jag får säga så ;-) 
Natti!

RSS 2.0